Partners en sponsors

Enkele belangrijke sponsors zijn:

Wilde Ganzen steunt over de hele wereld kansarme mensen die zich inzetten voor hun gemeenschap en een betere toekomst. De organisatie biedt steun voor kleine, concrete projecten die een groot verschil maken. Wilde Ganzen steunt projecten van HoPe. Zie www.wildeganzen.nl.


Hans van Vliet: HoPe's ambassadeur in ondernemersland

2017 10 VV Hans van VlietMaatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit bij Hans van Vliet in z’n genen. Dat blijkt uit zijn visie en zijn manier van zaken doen die daarop is gebaseerd. Wanneer hij een opdracht aanbesteedt, of het nu een autoreparatie is of het faceliften van een bedrijfspand, gaat hij altijd na of het een goed bedrijf is voor de medewerkers en of hij niet een prijs kan maken waarbij de overeengekomen korting ten goede komt aan één van zijn twee goede doelen: de Stichting Holanda Peru (HoPe) en Sailwise, een watersportclub voor mensen met een beperking.

Tijdens zijn onderhandelingen komt hij altijd beslagen ten ijs: een pleidooi in begrijpelijke taal, wat documentatiemateriaal en een aanbod om eens mee te varen op één van zijn twee schepen: het zeiljacht de Veli Volantis en sinds kort ook zijn futuristische motorjacht, de Zero CO2, de Tesla onder de motorjachten.

De Zero CO2

Maatschappelijk ondernemen is ook duurzaam ondernemen en dat gecombineerd met zijn passie voor het varen leidde bij Hans van Vliet tot het optimaal gebruik maken van wind- en zonne-energie. Een zeiljacht ligt dan voor de hand, zie verderop. Maar Hans dacht verder: met zijn vrienden ontwierp hij een elektrisch aangedreven motorjacht, dat zijn energie haalt uit zonnepanelen en een kleine windmolen: Zero CO2 dus.

2017 10 VV boot            2017 10 VV Zero CO2

De Zero CO2 met kleine windmolen en zonnepanelen op de tent en op het achterdek. De zonnepanelen kunnen in havens worden uitgevouwen om optimaal opladen te bewerkstelligen.

Om aan te tonen dat het werkt zijn hij en zijn vrienden in de zomer van 2017 een tocht begonnen vanuit Amsterdam die had moeten eindigen aan de Côte d’Azur. Als alles is opgeladen kan de boot 14 uur varen met een snelheid van 9 kilometer per uur en dat zonder geluid en zonder uitlaatgassen. Dat de tocht in Noord Frankrijk in de Maas is gestrand ligt niet aan de techniek van de Zero CO2. Nee …. het stuw- en sluizencomplex in Frankrijk en België bleek aan groot onderhoud toe. De bemanning heeft zich nog moeten haasten om thuis te komen. Het gevaar was immers groot dat ze door de malheur aan de sluizen een klein jaar daar vast zouden komen te zitten.

Volgend jaar beter! Liefhebbers kunnen zich intussen hier oriënteren.

De Veli Volantis

En dan vaart natuurlijk al jaren onder regie van Hans van Vliet  het zeiljacht de Veli Volantis. Opvarenden van dit schip helpen Peruaanse jongeren bij het ontwikkelen van hun talenten. Dit is het uitgangspunt van een bijzondere manier van sponsoring. Hans heeft een kring van vrienden om zich heen verzameld die om de beurt captain zijn. Elk jaar kiest de Veli Volantis zee, hetzij naar het noorden, het westen of het zuiden. De bemanning – er zijn zeker ook vrouwen, maar in de zeilwereld heet het nog steeds bemanning – zeilt voor zijn plezier, bezoekt havens, ontspant zich als er weinig wind is en werkt hard bij storm.

Maar er is meer: voor iedere week vaarplezier leggen zij een bedrag in voor één van de projecten van HoPe. Het is duidelijk dat al die bedragen bij elkaar opgeteld leiden tot een groot bedrag per jaar.

In 2015 heeft een grote groep opvarenden een bedrag van ruim 10.000 euro bij elkaar gevaren. Ook dit jaar gaat het bedrag weer in die richting.

Meer dan eens per jaar
Tegenwoordig vaart de Veli Volantis ook buiten de vakanties uit. Buiten de zomermaanden kan iedereen een dagje meevaren op het IJsselmeer of op de Zeeuwse wateren. Aan het eind van die dag krijgt de opvarende dan een flyer met de mogelijkheid van een éénmalige machtiging. De verwachting is dat men daar een bedrag op invult. Op die manier wil Hans van Vliet het bedrag voor de HoPe-projecten verhogen.

De “vrienden van de Veli Volantis” is geen besloten of gesloten club. Iedereen die van zeilen houdt of wel eens mee wil varen op het zeewaardige zeilschip is welkom, zowel voor de zomerreizen – waarvoor je je één of twee weken kunt inschrijven – als voor een dagje op het IJsselmeer of op Zeeuws water. Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2017 10 VV Veli Volantis

 

Medewerkersfonds
De Rabobank stelt zijn medewerkers in de gelegenheid maandelijks een klein bedrag van hun salaris te doneren aan goede doelen. De bank verdubbelt dat bedrag. Op die manier ontstaat er een omvangrijk fonds: Het Rabo Foundation Medewerkersfonds.
De medewerkers kunnen projecten voor financiële ondersteuning voordragen. Het fonds heeft in het recente verleden onderdelen van het project Ternura ondersteund en financiert ook de Bijspijkercursussen Spaans en Engels voor studenten aan de beroepsopleiding die studeren met een HoPe Studiebeurs.


Aktinos Management Consultancy helpt organisaties met contrasterend advies en steunt HoPe met een bescheiden bijdrage aan het verbeteren van het onderwijs in Peru.


Aviso Management en Beheer B.V. is een beheersmaatschappij die het bestuur voert voor aan haar gelieerde ondernemingen. Momenteel voert Aviso het bestuur van CMC mobility B.V. en Callas Management Consultants B.V. (www.callas.nl).
Beide ondernemingen zijn actief in de mobiliteitssector.

sapapanaSapa Pana Travel verzorgt individuele, op maat gemaakte reizen naar Latijns-Amerika en Antarctica. De organisatie promoot Stichting HoPe via de website en het boek ‘Panamericana Roadtrip’. http://www.sapapanatravel.nl/

 

vanhierVanhier B.V. is een veelzijdig kantoor op het gebied van accountancy, fiscaliteit en advies.
De organisatie in Zaandam ondersteunt HoPe sinds 2006 door de financiële administratie onder haar hoede te nemen.

youbedo

YouBeDo.com is een webwinkel voor boeken. Van elke aankoop bij YouBeDo wordt 10% gratis gedoneerd aan een goed doel naar keuze.


Andere sponsors
Er zijn nog veel meer partners en sponsors. Hun namen zijn bekend bij HoPe. Vermelding op de website vinden zij niet nodig of niet gewenst.

Press enter to search
Press enter to search