Vrijwilligers

Bij HoPe NL zijn ongeveer 40 vrijwilligers actief. Hun activiteiten zijn heel verschillend. Zij:

• organiseren projecten op Nederlandse scholen, waarbij zij de kinderen, ouders en leerkrachten op de hoogte brengen van de omstandigheden waarin leeftijdgenoten in Peru leven. Aan deze projecten zijn acties verbonden om geld in te zamelen voor het onderwijs van HoPe Peru. De Nederlandse kinderen schrijven brieven, sturen tekeningen en organiseren acties voor kinderen in Peru. Maar zij leren op hun beurt ook veel van het leven in Peru.
  • vertalen belangrijke documenten in het Spaans, Engels en Nederlands.
  • verzorgen presentaties over het werk van HoPe voor Service Clubs als Rotary en Lions of voor organisaties van maatschappelijk verantwoorde ondernemers.
  • verzorgen de berichtgeving over de projecten in nieuwsbrieven en ‘sponsorpakketten’.
  • redigeren en illustreren het jaarverslag.
  • vertegenwoordigen Stichting HoPe op markten en braderieën.