Ondernemers

Maatschappelijk betrokken ondernemers

HoPe heeft het geluk goede contacten te hebben met ondernemers die het werk van de stichting steunen. Zij laten hun betrokkenheid bij de maatschappij en de wereld in het algemeen blijken door iets terug te geven aan de samenleving. Dat doen zij in dit geval door het werk van HoPe te sponsoren. Hieronder volgt een lijst van bedrijven waarmee HoPe op dit moment contact heeft.

 

Aktinos Management Consultancy

Aviso Management en Beheer B.V.

Better places

Sapa Pana Travel

Sheeped

Vanhier B.V.

YouBeDo.com

 

Ambassadeur

Onze ambassadeur in ondernemersland is Hans van Vliet. Wie met hem kennismaakt herkent in hem meteen een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer met de drie P’s als principe: People, Planet, Profit.

Lees meer

 

 

 

 

 Helpt organisaties met contrasterend advies en steunt HoPe met een bescheiden bijdrage aan het verbeteren van het onderwijs in Peru.

 

 

 

 

 

Aviso Management en Beheer B.V. is een beheersmaatschappij die het bestuur voert voor aan haar gelieerde ondernemingen. Momenteel voert Aviso het bestuur van CMC mobility B.V. en Callas Management Consultants B.V. (www.callas.nl).
Beide ondernemingen zijn actief in de mobiliteitssector.

 

 Better places 

Better Places biedt individuele reizen aan op maat  in Azie, Afrika, Latijns-Amerika en Europa. Zij werkt daarvoor samen met lokale reisexperts of westerse reisexperts die al jaren in het land wonen. De experts kennen de bijzondere plekken in het land en zorgen dat de reizigers bijzondere en authentieke ervaringen opdoen tijdens hun reis.

Better Places heeft voorjaar 2019 twee mooie donaties gedaan voor de vervanging van de auto en het reguliere werk van HoPe.

Op haar website is ook volop aandacht voor Stichting HoPe.

 

 sapapana

 

Sapa Pana Travel verzorgt individuele, op maat gemaakte reizen naar Latijns-Amerika en Antarctica. De organisatie promoot Stichting HoPe via de website en het boek ‘Panamericana Roadtrip’. http://www.sapapanatravel.nl/

 

2018 02 logo Sheeped

 

 

 

 

 

Sheeped verkoopt handgemaakte kleden en kussens uit de Andes regio in Zuid-Amerika. Sheeped is een initiatief van Tim en Anna, een avontuurlijk en ondernemend stel uit Alkmaar. Tijdens één van hun reizen door Zuid-Amerika werden ze op slag verliefd op deze bijzondere producten. De eeuwenoude traditie, het ambacht, het culturele aspect en de verschillende ontwerpen maken deze interieur items uniek. Naast hun eigen website www.sheeped.nl verkopen zij hun producten ook in een aantal winkels in Nederland en in hun eigen winkel in Alkmaar www.popupstorehandpicked.nl
Naast dat Sheeped een eerlijke prijs betaald voor de producten, doneert Sheeped ook een gedeelte van de omzet aan Stichting HoPe. Hiermee hoopt Sheeped de regio te ondersteunen waar deze prachtige producten met de hand worden gemaakt.

 

 

vanhier 

 

 

Vanhier B.V.  is een veelzijdig kantoor op het gebied van accountancy, fiscaliteit en advies.
De organisatie in Zaandam ondersteunt HoPe sinds 2006 door de financiële administratie onder haar hoede te nemen.

  

youbedo

 

 

 

YouBeDo.com is een webwinkel voor boeken. Van elke aankoop bij YouBeDo wordt 10% gratis gedoneerd aan een goed doel naar keuze.

 

Andere sponsors
Er zijn nog veel meer partners en sponsors. Hun namen zijn bekend bij HoPe. Vermelding op de website vinden zij niet nodig of niet gewenst.

 

 

 

 

 

>

 Ambassadeur

Onze ambassadeur in ondernemersland is Hans van Vliet. Wie met hem kennismaakt herkent in hem meteen een Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer met de drie P’s als principe: People, Planet, Profit.  

2018 07 Hans van Vliet 6d1a4cff d6a8 4b0c a8d8 263fb08fbb941Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zit bij Hans van Vliet in z’n genen. Dat blijkt uit zijn visie en zijn manier van zaken doen die daarop is gebaseerd. Wanneer hij een opdracht aanbesteedt, of het nu een autoreparatie is of het faceliften van een bedrijfspand, gaat hij altijd na of het een goed bedrijf is voor de medewerkers en of hij niet een prijs kan maken waarbij de overeengekomen korting ten goede komt aan één van zijn twee goede doelen: de Stichting Holanda Peru (HoPe) en Sailwise, een watersportclub voor mensen met een beperking.

Tijdens zijn onderhandelingen komt hij altijd beslagen ten ijs: een pleidooi in begrijpelijke taal, wat documentatiemateriaal en een aanbod om eens mee te varen op één van zijn twee schepen: het zeiljacht de Veli Volantis en sinds kort ook zijn futuristische motorjacht, de Zero CO2, de Tesla onder de motorjachten.

De Zero CO2

Maatschappelijk ondernemen is ook duurzaam ondernemen en dat gecombineerd met zijn passie voor het varen leidde bij Hans van Vliet tot het optimaal gebruik maken van wind- en zonne-energie. Een zeiljacht ligt dan voor de hand, zie verderop. Maar Hans dacht verder: met zijn vrienden ontwierp hij een elektrisch aangedreven motorjacht, dat zijn energie haalt uit zonnepanelen en een kleine windmolen: Zero CO2 dus.

2017 10 VV boot            2017 10 VV Zero CO2

De Zero CO2 met kleine windmolen en zonnepanelen op de tent en op het achterdek. De zonnepanelen kunnen in havens worden uitgevouwen om optimaal opladen te bewerkstelligen.

Om aan te tonen dat het werkt zijn hij en zijn vrienden in de zomer van 2017 een tocht begonnen vanuit Amsterdam die had moeten eindigen aan de Côte d’Azur. Als alles is opgeladen kan de boot 14 uur varen met een snelheid van 9 kilometer per uur en dat zonder geluid en zonder uitlaatgassen. Dat de tocht in Noord Frankrijk in de Maas is gestrand ligt niet aan de techniek van de Zero CO2. Nee …. het stuw- en sluizencomplex in Frankrijk en België bleek aan groot onderhoud toe. De bemanning heeft zich nog moeten haasten om thuis te komen. Het gevaar was immers groot dat ze door de malheur aan de sluizen een klein jaar daar vast zouden komen te zitten.

Volgend jaar beter! Liefhebbers kunnen zich intussen hier oriënteren.

De Veli Volantis

En dan vaart natuurlijk al jaren onder regie van Hans van Vliet  het zeiljacht de Veli Volantis. Opvarenden van dit schip helpen Peruaanse jongeren bij het ontwikkelen van hun talenten. Dit is het uitgangspunt van een bijzondere manier van sponsoring. Hans heeft een kring van vrienden om zich heen verzameld die om de beurt captain zijn. Elk jaar kiest de Veli Volantis zee, hetzij naar het noorden, het westen of het zuiden. De bemanning – er zijn zeker ook vrouwen, maar in de zeilwereld heet het nog steeds bemanning – zeilt voor zijn plezier, bezoekt havens, ontspant zich als er weinig wind is en werkt hard bij storm.

Maar er is meer: voor iedere week vaarplezier leggen zij een bedrag in voor één van de projecten van HoPe. Het is duidelijk dat al die bedragen bij elkaar opgeteld leiden tot een groot bedrag per jaar.

In de jaren 2015 - 2017 heeft een grote groep opvarenden ieder jaar een bedrag van ruim 10.000 euro bij elkaar gevaren. Ook dit jaar, 2018, gaat het bedrag weer in die richting.

Meer dan eens per jaar
Tegenwoordig vaart de Veli Volantis ook buiten de vakanties uit. Buiten de zomermaanden kan iedereen een dagje meevaren op het IJsselmeer of op de Zeeuwse wateren. Aan het eind van die dag krijgt de opvarende dan een flyer met de mogelijkheid van een éénmalige machtiging. De verwachting is dat men daar een bedrag op invult. Op die manier wil Hans van Vliet het bedrag voor de HoPe-projecten verhogen.

De “vrienden van de Veli Volantis” is geen besloten of gesloten club. Iedereen die van zeilen houdt of wel eens mee wil varen op het zeewaardige zeilschip is welkom, zowel voor de zomerreizen – waarvoor je je één of twee weken kunt inschrijven – als voor een dagje op het IJsselmeer of op Zeeuws water. Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2017 10 VV Veli Volantis

Laatste nieuws

HoPe-team in actie

In deze rubriek vertellen leden van het HoPe-team in Cusco op regelmatige tijden waar zij concreet mee bezig zijn. Daarmee geven zij inzicht in hun dagelijkse werkzaamheden die moeten leiden tot realisering van de doelstellingen van HoPe.

Doneren via iDeal

 
 

Stichting HoPe

iDeal

Press enter to search
Press enter to search