Gezondheidscampagne / operaties hazenlipjes / bijdrage Toyota

Inmiddels zijn er ongeveer zestien kinderen met hazenlipjes behandeld in ziekenhuizen in Cusco. Sommige van deze kinderen zijn al tieners. Hoe later er wordt begonnen met de behandeling hoe lastiger het is om mooie resultaten te behalen. Maar de ouders van kinderen die geboren worden met deze aandoening zijn niet altijd op de hoogte van de juiste aanpak. Ze schamen zich soms voor de misvormde lipjes en ze weten ook niet altijd dat de operatie vergoed wordt door de CIS, de nationale ziektekostenverzekering.

Met deze gezondheidscampagne wil HoPe daar iets aan doen. De afgelopen maanden is er voorlichting gegeven en actief gezocht naar kinderen die met dit gezondheidsprobleem te maken hebben.

De Toyota-dealer in Cusco is geïnteresseerd in deze campagne en overweegt hiervoor hun maandelijkse bijdrage aan HoPe te verhogen. Het geld dat HoPe op dit moment maandelijks van Toyota ontvangt wordt besteed aan het werk op de brandwondenafdeling.

Hoewel de ziektekostenverzekering de medische kosten vergoedt komen er voor de gezinnen kosten bij die ze lang niet altijd kunnen betalen, zoals reis- en verblijfkosten. HoPe kan daar gedeeltelijk aan bijdragen.

anbi

...en druk enter
...en druk enter