HoPe ondersteunt 120 scholen in de provincies Paucartambo en Acomayo

2018 02 Ana 2 HoPe ondersteunt 120 scholen in de provincies Paucartambo en Acom 2Het onderwijssysteem in Peru is nog altijd een van de slechtste van heel Zuid- Amerika. De Peruaanse overheid tracht deze achterstand in te halen.
Een van de speerpunten binnen het programma van de overheid is het verplicht stellen van aangepaste schoolwerkplannen. Iedere school moet een goed, op de eigen realiteit aangepast schoolwerkplan, een gedegen jaarplan, een intern reglement en een aangepast curriculum presenteren. Via deze documenten wil de overheid zorg dragen voor eigen en vooral aan de eigen realiteit aangepaste plannen die de leerkrachten ondersteunen in het plannen, monitoren en evalueren van de werkzaamheden op de eigen school. Op basis van de eigen onderwijsdocumenten kunnen de onderwijsspecialisten van het Ministerie van Onderwijs de scholen ook gericht begeleiden.
HoPe heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in het opstellen van de genoemde documenten. HoPe zal in 2018-2019 120 scholen voor kleuter-, lager en middelbaar onderwijs ondersteunen in het opzetten en uitvoeren van hun schoolwerkplannen.
Het programma wordt uitgevoerd in directe samenwerking met het Peruaans Ministerie van Onderwijs en de Nederlandse Stichting Edukans. Voor de uitvoering van het programma heeft HoPe een samenwerkingsovereenkomst met het Ministerie van Onderwijs getekend.

Meer informatie hierover vind je hier.

2018 02 Ana 1 HoPe ondersteunt 120 scholen in de provincies Paucartambo en Acom 1

2018 02 Ana 3 HoPe ondersteunt 120 scholen in de provincies Paucartambo en Acom 3

 

 

Press enter to search
Press enter to search