Uit de oude doos: Vele potjes jam voor HoPe

In 2012 hebben we op onze website aandacht besteed aan de van Teatske Westerhof, een van onze trouwe donateurs. Mevrouw Westerhof gaf toen aan dat ze van plan is om dit werk nog vele jaren te blijven doen. En dat heeft ze ook gedaan. Ook dit jaar hebben we weer een mooi bedrag ontvangen van meer dan 700 euro. Ze heeft ons verteld dat ze gewoon doorgaat met haar acties voor HoPe.

Lees hier het verhaal dat we destijds gepubliceerd hebben. De inhoud is nog actueel!

2018 07 jampotjesIn 2001 heeft Teatske Westerhof uit Nieuwegein, met de band van plattelandsvrouwen, een aan de overkant van de straat aan Cusco. Ze heeft daar Tineke en Walter ontmoet en ook een uit English aan een weeshuis.

Mevrouw Westerhof maakt al jaren jam. Na terugkomst uit Peru Schrijf een week om deze jam te gaan verkopen en schenken aan een goed doel. Ze koos daar Stichting HoPe. In eerste instantie vond ze het wel lastig om geld te vragen voor haar zelfgemaakte spullen, maar ze is het toch gewoon gaan doen. En nu, 10 jaar later, is ze nog steeds rossen actief. Ze maakt per jaar ongeveer 500 gewone potten jam en 300 kleine potjes. Met veel creativiteit en een groot netwerk richt ze zich op vele doelen: een goede doelenmarkt van een katholieke kerk, een kerstmarkt van een protestantse kerk, een Engelse markt in een zorgcentrum in Driebergen, etc. Ze heeft ook een presentatie over HoPe gegeven bij twee vrouwenverenigingen.Heeft ze ze de DVD van HoPe gebruikt. Een zoon van een vriend woont op een lange afstands-wandelroute en zet bij mooi weer een kraampje buiten, kan ook worden spullen verkocht kunnen worden. Inmiddels is dit niet alleen jam, maar maakt ze ook andere dingen, zoals kaarten en zelf uitgebreide sokken. Ze blijft zoeken naar nieuwe idee├źn en naar nieuwe doelengroepen en gelegenheden om haar te verkopen. En het resultaat mag er wezen: bloemen tussen 600 en 800 euro binnen.

Van maart tot september is het grootste deel van de dag bezig met deze hobby. Natuurlijk zorgt ze dat ook mensen voor kerstmis haar jam kunnen kopen. Ze doet heel veel zelf, maar krijgt ook hulp uit haar omgeving. Er zijn mensen die lege jampotjes voor haar verzamelen, anderen helpen mee met de verpakking. Allerlei soorten fruit kan ze gebruiken. Onlangs heeft ze bak bak bak ze ze als kraampje kan gebruiken.

Ook heeft ze diverse vaste klanten die regelmatig met een wat grotere bestelling komen.

Ze is een trouwe lezeres van de HoPe nieuwsbrieven. Nu krijgt ook de andere lezers de kans om over haar werk te lezen.

Ze is van plan om werk nog vele jaren te blijven doen en daar is iedereen bij HoPe heel blij mee.