Schoolwerkplan voor 30 scholen

2017 10 SWP IMG 6509In Peru zijn alle scholen verplicht om een schoolwerkplan te hebben. Het document moet aangeven wat de beginsituatie is van het onderwijs, waar de noden liggen voor verbetering in de komende jaren, hoe men daar naartoe wil werken en hoe dit gemonitord en geƫvalueerd moet worden.


Het document moet richtlijnen geven aan het schoolteam hoe men het onderwijs beter kan aanpassen aan de eigen sociaalgeografische situatie, zodat kinderen betere ontwikkelingskansen krijgen.  

Tot op heden hebben de meeste scholen een schoolwerkplan gemaakt met behulp van internet en veel knip- en plakwerk. De meeste schoolwerkplannen sluiten niet aan bij de eigen situatie en vormen geen enkele basis voor het verbeteren van het onderwijs op de eigen school. Binnen het programma onderwijsverbetering van het Ministerie van Onderwijs heeft het ministerie de lat een stuk hoger gelegd en moeten scholen dit jaar een gepast schoolwerkplan presenteren. Schooldirecteuren en leerkrachten hebben hier echter geen kaas van gegeten en voor menig onderwijsspecialist van het ministerie is het ook totaal nieuwe materie.

Op verzoek van het provinciaal kantoor van het Ministerie van Onderwijs provincie Paucartambo is HoPe dit jaar gestart met een scholingsprogramma voor onderwijsspecialisten van het ministerie. In Paucartambo worden vijf specialisten opgeleid in het opstellen en uitwerken van schoolwerkplannen. In 2017 doen in totaal 30 scholen mee aan het programma zodat de specialisten niet enkel op papier maar ook in de praktijk met de kennis aan de slag gaan. In 2018 wordt het programma uitgebreid naar alle scholen in de provincie Paucartambo. 

  2017 10 SWP IMG 7385 

 

 

 

 

 

 

2017 10 SWP 2do taller de PEI

anbi

...en druk enter
...en druk enter