In de Hollandse en Zeeuwse wateren: varen met de Veli Volantis

Natuurlijk heeft de pandemie ook het vaarprogramma van de Veli Volantis geraakt. Schipper en bemanning waren in het begin van het seizoen zo hoopvol. De afgelopen winter heeft het schip een gedegen onderhoudsbeurt ondergaan en ook zijn verbeteringen aangebracht. Zo is onder andere een boegschroef gemonteerd waardoor je met het schip beter kunt manoeuvreren in havens en sluizen. De Veli Volantis ziet er prachtig uit met het grote HoPe-logo dat pregnant op de boeg is geplakt.

Een tocht naar de Oostzee of naar de Kanaaleilanden zat er dit jaar niet in. In het begin van de Coronacrisis kon er helemaal niet worden gevaren vanwege de overheidsmaatregelen. 

In de loop van de daaropvolgende maanden, toen in ons land wat versoepelingen werden doorgevoerd, hebben schipper Hans van Vliet en zijn zeilvrienden toch kleinere tochten georganiseerd, met als doel plezier te beleven en tegelijkertijd donaties voor HoPe te genereren. Het werden tochten langs de Hollandse kust, Waddeneilanden en in de Zeeuwse wateren. 

De opvarenden tot nu toe spreken van fantastische tochten waarbij weer vriendschappen zijn ontstaan en zijn versterkt onder de deelnemers.

We hopen dat er in het komende najaar nog steeds wordt gevaren met mensen die hart hebben voor zeilen en voor de projecten van HoPe. Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

anbi

...en druk enter
...en druk enter