Opbrengst cd Reel to Real al meer dan 500 euro

Enthousiaste reactie na de cd-presentatie van het kapelconcert van Reel to Real & Esther

In de laatste dagen van 2020, op 29 december, presenteerde Reel to Real met Esther Croezen hun nieuwe cd. De opbrengst hiervan gaat naar de Stichting HoPe. Ook was het mogelijk om via een QR-code rechtstreeks aan de stichting te doneren. Het behoeft geen verdere uitleg dat de Millse band de Stichting HoPe een warm hart toedraagt. 

Frans Heijs (gitaar en contrabas), Marcel Peters (zang, tenor banjo, mondharmonica, gitaar) en Ronald Peters (zang, accordeon, gitaar en fluiten) spelen al vele jaren Ierse volksmuziek, die met name bekend is van feest- en kroegmuziek. Voor het Mariakapelconcert van 2019 hebben ze cd-opnames gemaakt van een speciale set met eigen nummers, die qua muziek geïnspireerd zijn op de Ierse muziek en qua inhoud op hun jeugd doorgebracht in Mill. 

Regelmatig is Esther Croezen te gast bij een optreden van Reel to Real. Sinds ze bij de Duo Marathon spontaan aansloot met het nummer ‘The House of the Rising Sun’ van The Animals en daarna samen met de band het themalied van de Raamvallei Duo Marathon maakte en opnam, treden ze sowieso elk jaar samen op bij deze sportieve uitdaging. Ook zingt ze sinds twee jaar mee met het traditionele kapelconcert van RTR in de Mariakapel in Mill met nummers zoals ‘Fields of Athenry’ of ‘The Parting Glass’. Vooral in de twaalfde-eeuwse kapel klinkt haar gouden stem als een traktatie naast de mannenstemmen van de gebroeders Peters. 

Na de uitzending van het kapelconcert, waar contrabassist Suze Stiphout inviel voor Frans, zijn er veel enthousiaste reacties binnengekomen zoals “gaaf, een prachtig resultaat waar jullie trots op mogen zijn” of “mooi hoor, vooral de eigen liedjes zijn echt heel gaaf”. Oordeel zelf, want het volledige concert is op YouTube in twee delen te bekijken: deel 1 en deel 2, of zoek via YouTube naar Lokale Omroep Mill en de twee delen verschijnen vanzelf. Wanneer de muziek bevalt, is de cd hiervan te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Met de aankoop wordt Stichting HoPe gesponsord. Twee vliegen in één klap: het steunen van Hope én een ‘moi stukske muziek’. Reel to Real draagt HoPe een warm hart toe. Wij zouden het fijn vinden als u ons initiatief ook een warm hart toedraagt. Namens Marcel, Ronald, Frans, Suze en Esther alvast heel hartelijk dank! 

2021 01 Reel to Real 3

2021 01 Reel to Real 2

 

anbi

...en druk enter
...en druk enter