Update HoPe februari 2022

Heropening van het revalidatieprogramma voor brandwonden in het Regionaal Ziekenhuis

In november 2021 heeft HoPe na meer dan anderhalf jaar de revalidatieafdeling van het brandwondencentrum binnen het Regionaal Ziekenhuis weer geopend. HoPe verzorgt de nabehandeling van brandwonden al meer dan 25 jaar. Corona heeft in Peru en daarmee ook in Cusco erg hard toegeslagen. Ziekenhuizen lagen overvol en ook het Regionaal Ziekenhuis kon de stroom corona-patiƫnten niet aan. Andere afdelingen werden noodgedwongen gesloten en hier viel ook de afdeling van de nabehandeling brandwonden onder.

De ziekenhuisopnames lopen gelukkig hard terug en dat gaf HoPe de mogelijkheid om de draad van deze onmisbare zorg weer op te pakken.

Opening van de bibliotheek Kallpanchis

De bibliotheek van Kallpanchis is een naschoolse opvang voor kinderen uit de achterstandswijken van Cusco. Sinds 2005 ondersteunt HoPe binnen het programma de huiswerkbegeleiding voor kinderen, die thuis niet de mogelijkheden hebben om op een goede manier hun huiswerk te maken.

Januari en februari zijn vakantiemaanden voor het onderwijs in Peru. Kinderen hebben vanwege corona echter twee jaar lang geen onderwijs gevolgd waardoor zij een enorme achterstand hebben opgelopen. HoPe biedt de kinderen in de vakantiemaanden extra cursussen om de achterstand enigszins in te halen. Er is veel belangstelling voor de bijlessen. Dagelijks komen ruim 60 kinderen naar de bibliotheek om de gratis lessen te volgen.

Bijles voor de leerlingen van de middelbare school Patacancha

Voor leerlingen van de middelbare school in Patacancha heeft HoPe een soortgelijk programma.
Leerlingen komen in twee groepen naar school waar zij twee dagen verblijven. Gekwalificeerde leerkrachten verzorgen cursussen voor de leerlingen die uit verschillende inheemse gemeenschappen naar Patacancha komen. Sommigen van hen lopen tot wel vijf uur om op school te komen. Het schoolinternaat dat HoPe in 2005 heeft opgezet biedt onderdak en goede maaltijden.

Verkoop van forellen

Onderdeel van het programma voor voedselzekerheid is de kweek van forellen in drie viskwekerijen. In 2021 heeft HoPe 45.000 visjes uitgezet en in januari 2022 waren de eerste vissen groot genoeg voor consumptie. De vissen worden tegen kostprijs aan de bevolking verkocht. Er is veel vraag naar de forellen.

anbi

...en druk enter
...en druk enter