Bezoek uit Nederland en België

Dinsdag 21 november heeft HoPe Peru visite gekregen van maar liefst 20 personen uit Nederland en België. Het betrof reizigers van een Nederlandse reisorganisatie. Met 14 klassieke auto’s trekken zij door Zuid-Amerika. Walter kende de meeste deelnemers aan de tocht uit eerdere reizen die hij met de club gemaakt heeft. In de groep zitten zelfs deelnemers die in 2012, ook tijdens een reis van klassieke auto’s, een project van HoPe bezocht hebben. 

Vanwege de omstandigheden van de wegen hoog in de bergen huurde de groep vier 4x4 pick-ups en samen met Walter werden verschillende projecten van HoPe bezocht. Zo deed de groep de boomkwekerij van HoPe in Chaullacocha aan. Twee deelnemers van de groep hadden in 2022 al een grote bijdrage aan dit project geleverd. In Chupani werd de basisschool bezocht en in Huacahuasi werd de groep verrast op een uitgebreide expositie van zelf gekweekte groentes. De deelnemers mochten allerlei lekkernijen proeven die de dames uit Huacahuasi met hun zelf gekweekte groentes hadden bereid. Voor iedere deelnemer hadden de dames een armbandje met de tekst HOPE geweven. 

Het bezoek werd afgesloten met een bezoek aan de middelbare school van Patacancha. Hier kreeg de groep een mooi welkom van de leerlingen in de verschillende klassen. Aan het einde van de visite overhandigde één van de deelnemers een cheque van 6000 euro aan Julio Sotelo, voorzitter van HoPe Peru. Een prachtige dag die de deelnemers uit Nederland en België niet gauw zullen vergeten. 

anbi

...en druk enter
...en druk enter