Maras en Kallpanchis

Twee projecten in de buurt van Cusco: scholen in Maras en Biblioteca Kallpanchis

Verzoek van de gemeente Maras

Onlangs hebben Walter en Julio een gesprek gehad met de burgemeester van Maras (op ongeveer 40 km van Cusco, richting Urubamba). De burgemeester had om het gesprek gevraagd. Hij wil dat HoPe in zijn gemeente met alle scholen gaat werken (4 middelbaar, 10 lager, 4 kleuter en 8 PRONOEI). Hij heeft kennisgenomen van de onderwijsprogramma’s van HoPe en wil dat wij in Maras gaan werken met de onderwijsdocumenten, zoals het schoolwerkplan.

Interessant is dat de gemeente een budget heeft voor deze activiteit. We hebben de deur op een kier laten staan. Voor dit jaar zal het moeilijk worden vanwege het feit dat alle medewerkers “volgepland” zijn, maar voor volgend jaar zijn er misschien mogelijkheden. We gaan dit in de volgende teamvergadering bespreken.

Biblioteca Kallpanchis

We hebben onlangs ook weer een bezoek gebracht aan de bibliotheca Kallpanchis, de maatschappelijke huiswerkklas in een van de arme wijken van Cusco. Bij die gelegenheid hebben we de boeken en spellen die we via Carmen vanuit Nederland hebben mogen ontvangen overgedragen aan de leerkrachten. Voordat ze gebruikt worden, moeten ze in de inventaris komen.

 

Kallpanchis

Er waren veel kinderen, meer dan 50! Het was heel mooi om te zien hoe enthousiast kinderen en leerkrachten zijn. 

anbi

...en druk enter
...en druk enter