Studiebeurzen

Met de steun van het studiebeursprogramma hebben bijna tachtig kinderen uit de scholen en gebieden waar HoPe werkzaam is verder kunnen leren. Het Ministerie van Onderwijs biedt de afgelopen jaren meer beurzen aan waardoor HoPe ruimte krijgt om een andere invulling aan dit programma te geven. Naast financiĆ«le steun voor scholieren en studenten willen we aandacht gaan schenken aan beroepsvoorlichting. Het gebeurt nog te vaak dat scholieren onvoldoende weten wat hun talenten en toekomstmogelijkheden zijn. 

Enkele studenten:

Remigio Quispe Estrada uit Cusco heeft de middelbare school en de studie Voedingsleer gedaan. Hij vervult op dit moment zijn dienstplicht.

Luis Miguel Medina uit Patacancha doet de studie Lichamelijke Opvoeding in Urubamba.

Analia Curi Sota uit Cusco heeft steun ontvangen voor school en de studie Boekhouden. Ze werkt nu bij de Scotiabank.

Federico Puma Cjuro uit Huacahuasi heeft de school in Patacancha af kunnen maken. Daarna is hij naar de hotelschool in Urubamba gegaan en naar een taalinstituut om Engels onder de knie te krijgen. 

Felicitas Huaman Medina uit Patacancha is vorig jaar afgestudeerd aan de hotelschool. Ze is nu op een taalinstituut in Cusco om Engels te leren. Hiermee vergroot ze haar kans op een goede baan.

Abetnigo Cjuro Huaman uit Patacancha studeert nog aan de hotelschool en volgt een cursus Engels.

Yllari Pachacutec uit Cusco studeert Rechten en Politicologie aan de Universiteit van Cusco.

Juvenal Pinchi Puma uit Tiracancha heeft Topografie gestudeerd aan de Universiteit in Cusco. Hij heeft de studie afgemaakt en werkt nu bij een ingenieursbureau.

Roger Quispe (foto links) uit Patacancha volgt het Peruaanse equivalent van de PABO. Hij is bijna klaar en bereidt zich voor op het laatste examen.

Vicente Quispe Surco uit Tiracancha heeft de studie Topografie aan de Universiteit in Cusco voltooid en heeft nu een baan in Huancavelica.

Waldir Curi Sota uit Cusco is bijna afgestudeerd. Ook hij heeft voor Topografie gekozen.

anbi

...en druk enter
...en druk enter