Onderwijs blijft op de eerste plaats

Vanaf 1 juli werd de lockdown versoepeld. Het bleek slechts van korte duur want het aantal besmettingen liep zo snel op dat begin augustus de zaak in Cusco weer op slot ging. 

HoPe Peru heeft van de pauze dankbaar gebruik gemaakt. Zoals bekend is ook voor HoPe het onderwijs “een zaak van aanhoudende zorg”. HoPe vindt het prachtig dat de Peruaanse overheid er veel aan doet om schoolkinderen aan het leren te houden via televisie en internet; Aprende en casa of wel Thuis leren, heet het programma. Veel kinderen in de agrarische nederzettingen in de bergen hebben echter TV noch internet. Voor die kinderen verspreidt HoPe fotokopieën met opdrachten en verzamelt die later weer. De kinderen kunnen zo toch schoolwerk maken. De achterstand wordt daardoor in ieder geval beperkt.  

Om daaraan mee te doen heb je echter wel minimaal wat schoolspullen nodig die je doorgaans in de stad moet kopen. De ouders hebben dit jaar echter geen gelegenheid gehad om beneden in de ‘bewoonde wereld’ schoolspullen voor hun kinderen aan te schaffen. HoPe heeft samen met de Stichting Por Eso! Perú tijdens de lockdown onderbreking kinderen in afgelegen bergdorpen schooltassen met inhoud bezorgd zodat zij thuis hun schoolwerk kunnen maken. Het is heel fijn dat we kunnen melden dat HoPe hiertoe door enkele donaties in staat is gesteld. 

anbi

...en druk enter
...en druk enter