Papier en printerinkt voor het onderwijs

Zoals bekend zijn sinds de cuarentena of lockdown de scholen gesloten. De overheid heeft ervoor gezorgd dat er nu onderwijs via het internet wordt gegeven. Dagelijks wordt voor de verschillende schoolniveaus het programma Aprendo en casa (ik leer thuis) op radio en TV uitgezonden. 

Prachtig! Alleen … de kinderen uit de regio waar HoPe actief is kunnen het programma moeilijk volgen. Het is in het Spaans, met weinig uitleg en dan gaat het ook nog eens te snel voor de meeste kinderen die thuis met Quechua zijn opgevoed. Zo komen ze toch weer op achterstand als er geen aanvullende maatregelen worden genomen. 

HoPe realiseert aanvullende maatregelen. 

Eerder al heeft HoPe schoolpakketten uitgedeeld met schriften, potloden en ander schoolmateriaal, waarmee de kinderen aan het werk kunnen. 

Verder heeft het team papier en printerinkt ingekocht zodat de leerkrachten in veelvoud lessen op papier en ondersteunende opgaven kunnen maken. Die papieren delen ze dan uit zodat de kinderen aan het werk kunnen. Sommige leerkrachten bellen de kinderen tot twee keer per week op; dan kijken ze samen de gemaakte opgaven na. Dat allemaal om de coronatijd toch positief te besteden en al te grote achterstand te voorkomen. 

anbi

...en druk enter
...en druk enter