Pakketten met schoolspullen

Wanneer de scholen in Peru weer open gaan weet niemand. Covid-19 heerst nog overal en laait regelmatig weer op. HoPe kan het niet over haar kant laten gaan dat hele jaargangen van kinderen verstoken blijven van onderwijs. Dat wordt dus weer improviseren, net als vorig jaar.

Hope heeft financiƫle steun ontvangen van een Peruaans telefoonbedrijf en de Rotary-organisatie om de schoolspullen te kopen en die vervolgens uit te delen aan de kinderen in een aantal Andesgemeenschappen. Die steun uit het land zelf was een positieve ervaring.

HoPe heeft pakketten met schoolspullen samengesteld voor verschillende leeftijdsgroepen: voor kleuters en voor basisschoolleerlingen. Door het ontbreken van moderne communicatiemiddelen zijn de kinderen aangewezen op papier: huiswerkopdrachten worden geprint en gekopieerd. Ook essentiƫle schoolspullen ontbreken niet. Je moet je voorstellen dat je daar niet zomaar even naar de Hema of de kantoorboekhandel kunt om potloden, balpennen en schriften te kopen, nog afgezien van het feit dat de mensen daar het geld niet voor hebben.

HoPe heeft de spullen ingekocht, de pakketten gemaakt, in tasjes gestopt en toen verdeeld. Dat was intensief en basaal werk. Maar de tasjes werden met enthousiasme ontvangen. Hopelijk gaan de scholen de komende maanden weer open.

anbi

...en druk enter
...en druk enter