Studieondersteuning

HoPe heeft een programma waarin jongeren financiële en ook persoonlijke ondersteuning krijgen voor het volgen van een beroepsopleiding. Met name jongeren uit de inheemse dorpen en uit de achterstandswijken van Cusco komen in aanmerking voor deze ondersteuning. Via dit programma hebben al veel jongeren een beroepsscholing kunnen volgen. Zo zijn er onder andere een arts, diverse leerkrachten, technici in de landbouw en ICT en reisleiders afgestudeerd. 

Vanwege de coronasituatie gingen de deuren van alle opleidingen dicht en werd er alleen nog virtueel lesgegeven. Voor sommige studenten was deze stap te groot. Studenten die uit de bergdorpen kwamen hebben bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om via internet les te volgen. 

In 2021 heeft HoPe dan ook ‘slechts’ zes jongeren kunnen ondersteunen in het voortzetten van hun lesprogramma’s. De jongeren volgden studies voor gastronomie, toerisme, onderwijs, topografie en gezondheidszorg. 

In 2022 zijn de scholen en ook de beroepsopleidingen weer opengegaan en zijn de leerlingen en studenten teruggekeerd naar de schoolbanken. Met het heropenen van de opleidingsinstituten is het volgen van een beroepsopleiding voor ‘onze’ studenten weer binnen handbereik gekomen. HoPe heeft dit jaar dan ook verschillende aanvragen voor ondersteuning gekregen. Aanvragen die we niet allemaal kunnen honoreren omdat het huidige budget dat niet toelaat. Mochten er personen, bedrijven of instanties zijn die de beroepsopleiding voor deze jongeren willen ondersteunen dan houden wij ons van harte aanbevolen.

anbi

...en druk enter
...en druk enter