De scholen zijn weer open

Met enige vertraging zijn de scholen in Peru weer opengegaan voor het schooljaar 2022. Normaal gesproken begint het schooljaar in de eerste week van maart, maar vanwege de nasleep van corona hebben de scholen eerst twee weken moeten gebruiken om de veiligheid te waarborgen. Peru heeft erg te lijden gehad onder de COVID-19 pandemie en het opengaan van de scholen werd dan ook met de nodige zorg behandeld.

Ondertussen functioneren de scholen haast als vanouds. Omdat de scholen twee jaar gesloten zijn geweest was er veel te doen voor de ouders, leerkrachten en leerlingen. Samen is hard gewerkt aan het opschonen van de schoolterreinen, onkruid had twee jaar lang ongehinderd kunnen groeien en ook was er veel achterstallig onderhoud aan de gebouwen. Als vanouds werkten alle ouders samen om gebouwen en terreinen weer gebruiksklaar te maken. Op de middelbare school van Patacancha staken ook de leerlingen de handen uit de mouwen en werd het schoolterrein binnen een dag weer gebruiksklaar gemaakt.

Met het opengaan van de scholen heeft HoPe de projecten op de scholen overgedragen aan de scholen. Zo verzorgen de scholen nu zelf de productie van de groentes en het fokken van de cavia‚Äôs. De projecten zijn onderdeel van het onderwijsprogramma en de opbrengst komt direct ten goede aan de leerlingen.

anbi

...en druk enter
...en druk enter