Samenwerking met het Ministerie van Onderwijs

In 2022 heeft HoPe voor het vierde opeenvolgende jaar een onderwijsprogramma uitgevoerd dat nagenoeg geheel door het Peruaans Ministerie van Onderwijs gefinancierd wordt. 

Het Ministerie van Onderwijs wil de toegang tot het middelbaar onderwijs vergroten. Met name in afgelegen bergstreken en in het oerwoud is het voor leerlingen vaak moeilijk om middelbaar onderwijs te volgen. Grote afstanden en slechte bereikbaarheid zijn serieuze drempels voor leerlingen uit afgelegen gemeenschappen.

Het ministerie heeft drie verschillende modellen voor middelbaar onderwijs geïmplementeerd:

  • Scholen met een schoolinternaat. Leerlingen blijven van maandag tot en met vrijdag op school.
  • CRFA, Centros Rurales de Formaci├│n en Alternancia. Leerlingen verblijven twee weken in het internaat op school. Daarna blijven zij twee weken thuis waarbij de leerkrachten de leerlingen thuis bezoeken en ondersteunen in hun schoolwerk en in het opzetten van een productief bedrijfje. 
  • Secundaria Tutorial. Leerlingen volgen drie dagen per week les op school. De andere twee dagen worden zij thuis bezocht door de leerkrachten waarbij zij ondersteuning krijgen in hun schoolwerk en in sociaal welzijn.

HoPe wordt door het ministerie gecontracteerd om ervoor te zorgen dat deze onderwijsmodellen goed worden ingevoerd op de deelnemende scholen.  

Ook voor 2023 liggen er weer mogelijkheden voor verdere samenwerking tussen het Ministerie van Onderwijs en HoPe. 

anbi

...en druk enter
...en druk enter