Start onderwijsprogramma met het Peruaans Ministerie van Onderwijs

Voor het vijfde opeenvolgende jaar heeft HoPe een aanbesteding gewonnen voor een onderwijsproject, georganiseerd en gefinancierd door het Peruaans Ministerie van onderwijs. Het programma betreft de ondersteuning van aangepaste onderwijsvormen voor middelbaar onderwijs, onderwijsvormen in afgelegen berg- en oerwoud gebieden. Via deze onderwijsvormen wil het ministerie meer jongeren in afgelegen streken de gelegenheid bieden middelbaar onderwijs te volgen. 

HoPe is één van de drie organisaties op nationaal niveau die door het ministerie is uitgekozen voor inhoudelijke ondersteuning van deze onderwijsvormen. Doel hiervan is het bereiken van afgelegen en dikwijls moeilijk te bereiken streken. HoPe werkt binnen het programma met twee scholen in het departement Cusco. Om deze scholen te bezoeken hebben we in drie dagen tijd 790 kilometer gereden, grotendeels over onverharde berg- en oerwoudwegen. Na een enorm lange rit door bergen, dalen en woud kwamen we aan bij een school waar we heel hartelijk en met een mooi spandoek werden ontvangen. 

In de departementen Junín en Pasco werken we met zeventien scholen. Voor een bezoek aan deze scholen vliegen we anderhalf uur en rijden vele uren. Twee scholen zijn alleen te bereiken via een kanotocht van drie uur. De uitvoering van het programma wordt volledig gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs. 

anbi

...en druk enter
...en druk enter