21e Verjaardag van de middelbare school in Patacancha

In de jaren negentig van de vorige eeuw heeft Stichting HoPe ervoor gezorgd dat negen inheemse gemeenschappen volledig basisonderwijs kregen. Voordien hadden deze dorpen hooguit vier jaar basisonderwijs. In 2002 heeft HoPe op verzoek van de bewoners van deze gemeenschappen de inheemse middelbare school van Patacancha opgezet, een school waar de leerlingen in hun eigen traditionele kleding deelnemen aan het onderwijs. Het onderwijs is tweetalig, Quechua en Spaans, en het leerprogramma is aangepast aan de leefomstandigheden en cultuur van de inheemse bergdorpen.  

Voor leerlingen die te ver weg wonen van school heeft HoPe een internaat binnen de school opgezet. Leerlingen die tot wel vijf uur moesten lopen om op school te komen blijven van maandag tot vrijdag op school. Het internaat is door het Ministerie van Onderwijs opgenomen als een van de drie aangepaste onderwijsvormen voor middelbaar onderwijs. De administratie en financiering van de school worden ondertussen dan ook geheel door het ministerie verzorgd. 

Dit jaar werd de 21e verjaardag van de school gevierd en zoals al 21 jaar het geval is vinden de ouders, leerlingen en leerkrachten dat HoPe bij de viering aanwezig hoort te zijn en dat hebben we uiteraard met alle plezier gedaan! De leerlingen voerden verschillende traditionele en ook moderne dansen uit en het feest werd afgesloten met een overheerlijke cavia uit eigen kweek. 

anbi

...en druk enter
...en druk enter