Onderwijsprogramma HoPe 2024

Parallel aan het programma met het Ministerie van Onderwijs werkt HoPe met tien scholen voor aangepast middelbaar onderwijs in het departement Cusco. Het betreft scholen voor alternerend onderwijs. Leerlingen wonen ver van school en verblijven twee weken, inclusief het weekend, op school waar zij een intensief onderwijsprogramma volgen. De daaropvolgende twee weken zijn zij thuis waar zij begeleiding krijgen van de leerkrachten van school. In de periode dat de leerlingen thuis zijn wordt van hen verwacht dat zij een commercieel product opzetten. Zo zijn er bijvoorbeeld leerlingen die bijen houden, aardbeien, avocado’s of zelfs cavia’s kweken.

Onder dit programma valt ook de middelbare school in Patacancha. HoPe heeft de school in 2002 op verzoek van de bewoners van negen inheemse gemeenschapen opgericht. Voor leerlingen die ver van school wonen en tot vijf uur moeten lopen om op school te komen is een schoolinternaat opgezet. De leerlingen verblijven van maandag tot vrijdag in het internaat en zijn in de weekenden thuis bij de familie. De school en het internaat zijn overgenomen door de overheid en worden door het Ministerie van Onderwijs gefinancierd.

HoPe ondersteunt de scholen, net als binnen het project met de DISER, met de invoering, uitvoering en evaluatie van het onderwijsprogramma voor scholen voor aangepast middelbaar onderwijs.

anbi

...en druk enter
...en druk enter