Stichting HoPe Peru werkt vanuit huis

Ook in Peru heeft het coronavirus het openbare leven stilgelegd. Al bij de eerste tekenen van het virus heeft de overheid per 16 maart de noodtoestand uitgeroepen en het land volledig op slot gezet. Mensen mogen alleen nog de deur uit om boodschappen te doen, om naar de bank te gaan of een bezoek te brengen aan apotheek of zorginstelling. Politie en zelfs het leger zijn ingezet om te zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt. Grenzen werden gesloten en vluchten, zowel nationaal als internationaal, werden verboden. Enorm drastische maatregelen maar gezien het feit dat Peru totaal niet is voorbereid op een pandemie, zeker verdedigbaar. Op alle manieren wordt getracht de verspreiding zo lang en goed mogelijk tegen te gaan.

2020 04 Team HoPe

De maatregel is onlangs verlengd tot 26 april en het is maar de vraag of de maatregelen dan inderdaad opgeheven worden.
Volgens de laatste verklaringen van de overheid gaan de scholen pas weer in mei open.

Ondertussen werken de medewerkers van HoPe thuis. Ieder heeft een taak meegekregen en regelmatig hebben we telefonisch contact of houden we zelfs een teamvergadering via Skype.

Collega’s zijn oude programma’s aan het afronden en nieuwe programma’s aan het opzetten. Dankzij de communicatiemiddelen die in een stad als Cusco ook modern en goed zijn kunnen we goed samenwerken. We hopen echter weer snel de bergen in te mogen want daar ligt ons werkgebied, juist bij hen die het meest afgelegen en daarmee nu ook afgezonderd leven. Voorlopig moeten we echter nog even thuisblijven en kunnen we niet anders dan afwachten wat het coronavirus voor Peru in petto heeft.

anbi

...en druk enter
...en druk enter