Uitbreiding voedselprogramma / nieuwe collega

Er is weer een gemeenschap bij het programma gekomen: Cuncani. HoPe is vanaf 2000 vijf jaar actief geweest op deze plek. Eerst met de renovatie van de kleuterschool, de donatie van schoolmeubels en de bouw van toiletten met warmwaterdouches op zonne-energie. Later ook met het tweetalig onderwijsprogramma. 

Nu, zestien jaar verder, is HoPe weer werkzaam in Cuncani. Deze keer met het programma voor voedselzekerheid. Negentig families hebben zich hiervoor ingeschreven.

Voor de werkzaamheden in onder andere Cuncani heeft HoPe een nieuwe collega aangenomen. Celso (rechts op de foto) komt uit één van de deelnemende gemeenschappen en de dag waarop hij het contract ondertekende zei hij: “Meneer Walter, toen ik zelf op de kleuterschool zat, kwam u ons altijd bezoeken samen met uw hond Alco. U bracht altijd fruit voor ons mee en ook kregen we kleurpotloden en andere materialen van u. De lagere school waar ik op zat heeft u ook voor ons gebouwd en daarna zat ik op de middelbare school van Patacancha. Omdat ik ver weg woonde bleef ik van maandag tot vrijdag in het leerlingenhuis op school. Na de middelbare school heeft u mij geholpen met mijn studie voor technicus in landbouwproductie. En nu mag ik werken bij u in de Stichting HoPe. Dat vind ik supermooi!”

Celso is enorm gemotiveerd om samen met de bewoners van verschillende gemeenschappen binnen het programma voedselzekerheid te werken.

anbi

...en druk enter
...en druk enter