Overdracht viskwekerij en groentekassen aan de basisschool in Patacancha

De coronacrisis heeft in Peru enorm hard toegeslagen, wereldwijd had Peru zelfs het hoogste aantal coronadoden. 

Ook in Peru verloren honderdduizenden families hun werk en daarmee hun inkomsten. Voor de streek waar HoPe werkt gold dat heel sterk, de meeste mensen waren afhankelijk van het toerisme, een sector die door de pandemie geheel stilviel. 

HoPe heeft direct aan het begin van de pandemie een programma voor voedselzekerheid opgezet voor de families in deze streek. Onderdeel van het programma was het kweken van groentes in groentekassen en het kweken van vissen in bestaande maar leegstaande viskwekerijen. 

In de basisschool van Patacancha heeft HoPe, samen met de ouders, drie groentekassen gebouwd en in gebruik genomen en de leegstaande viskwekerij nieuw leven ingeblazen. Daarnaast heeft HoPe een programma opgezet waarbinnen 500 families ondersteund werden in het zelf verbouwen van groentes. 

De vissen werden tegen symbolische prijzen aan de bevolking verkocht. Toen de scholen na de pandemie weer opengingen werden ze ter beschikking gesteld voor de schoollunches. 

De pandemie is achter de rug en het programma voor voedselzekerheid wordt dit jaar afgebouwd. In Patacancha heeft HoPe het beheer van de viskwekerij en de groentekassen, zoals vooraf afgesproken, overgedragen aan de school. De school zal de projecten voortzetten. 

anbi

...en druk enter
...en druk enter