ESI, het Seksuele educatie programma

Het programma Seksuele educatie is een vast onderdeel geworden van de lessen op middelbare scholen waar HoPe actief is samen met de DISER, de afdeling van het ministerie van onderwijs in rurale gebieden.

Het programma is dit jaar van start gegaan met het doel om over drie jaar een goed uitgewerkte en beproefde methode te kunnen presenteren, die door de DISER in alle scholen van de regio zal worden ingevoerd.

De leerkrachten die het werk momenteel uitvoeren worden getraind door het team van HoPe. De aandacht hierbij ligt op het juiste gebruik van de werkboeken die alle leerlingen inmiddels in hun bezit hebben. Deze zijn geschreven en samengesteld door het team van HoPe in Cusco. De titels luiden: ‘Cuidando mi Sexualidad’ en ‘Conociendo mi Sexualidad’, oftewel, het verzorgen en kennen van mijn lichaam en seksualiteit. 

In de werkboeken wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling en verzorging van het lichaam, verschillen tussen jongens en meisjes, en hoe belangrijk het is om respectvol met elkaar om te gaan. Later wordt ingegaan op de betekenis en het belang van seksualiteit. Er wordt uitgelegd wat een gezonde, liefdevolle en respectvolle relatie inhoudt en hoe je daarnaartoe kunt groeien. 

Leerlingen worden aangemoedigd om met al hun problemen en vragen naar een vertrouwenspersoon toe te gaan.

Het gebruikte lesmateriaal zal gedurende de komende tijd regelmatig worden aangepast en uitgebreid.

anbi

...en druk enter
...en druk enter