Ondersteuning in beroepsopleidingen

HoPe werkt sinds 1997 in 9 inheemse bergdorpen van de vallei van de Patacancha-rivier. In 1997 had niet één school in de vallei volledig basisonderwijs. HoPe heeft ervoor gezorgd dat alle dorpen volledig basisonderwijs kregen.
In 2002 heeft HoPe, op verzoek van de bevolking, de middelbare school van Patacancha opgericht, de eerste inheemse middelbare school van Peru. 

Jongeren die het middelbaar onderwijs in Patacancha afronden komen via HoPe in aanmerking voor ondersteuning in het volgen van een beroepsopleiding. 

Stichting HoPe werkt sinds 1991 in achterstandswijken van Cusco. Ook jongeren uit achterstandssituaties uit Cusco komen in aanmerking voor ondersteuning in hun beroepsopleiding. 

Ondertussen hebben verschillende jongeren, met ondersteuning van HoPe, hun beroepsopleiding afgerond en zijn werkzaam in de eigen regio. Onder hen een arts, verschillende leerkrachten, technici in de landbouwproductie, technici in informatietechnologie, toeristengidsen, administratief medewerkers, hoteladministrateurs, topografen, chef-koks, boekhouders en kraanmachinisten. 

Het belangrijke is dat nagenoeg alle jongeren die afgestudeerd zijn een baan hebben kunnen vinden in de eigen regio of zelfs in de eigen dorpen. Hiermee spelen zij een belangrijke rol in de ontwikkeling van de eigen streek en gemeenschappen. 

2023 05 Studiebeurzen

Afgestudeerd1
Studiebeurs1

...en druk enter
...en druk enter