Financiën

HoPe NL heeft een budget van ongeveer € 125.000 per jaar. Ongeveer 97% van het geld gaat naar het uitvoerende werk in Peru. Het team in Cusco staat ervoor garant dat alle uitgaven verantwoord kunnen worden. De geldgevers in Nederland krijgen van elk project een complete financiële verantwoording. U kunt het financieel jaarverslag 2018 hier downloaden. Op die manier biedt HoPe volledige transparantie.

HoPe hecht aan integriteit en transparantie. Met het oog daarop wordt ieder jaar veel aandacht besteed aan het opstellen van een financieel en inhoudelijk jaarverslag. Wij menen dat wij op deze manier voldoen aan de moderne tranparantie-eisen.
In Nederland kennen we het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), waarbij “goede doelen” een keurmerk kunnen aanvragen. Op grond van de tussentijdse verantwoording van de besteding van geld aan de projecten en vanwege het feit dat de transparantie via de jaarverslagen is verzekerd, vindt HoPe Nederland het niet nodig een CBF keurmerk aan te vragen. Dat keurmerk kost veel geld. HoPe besteedt dat liever aan de projecten in Peru..

en tap enter om te zoeken
en tap enter om te zoeken