Studenten van het programma studiefinanciering

Op dit moment ontvangen elf jongeren hulp van HoPe voor de financiering van hun studies. Twee van hen ontvangen het studiegeld van Stichting Poco a Poco

Een paar weken geleden hebben we brieven van studenten ontvangen waarin ze verslag doen van hun studies en uitgebreid bedanken voor de hulp. Het is nog steeds erg lastig om aan een studiebeurs van het Peruaanse Ministerie van Onderwijs te komen, en zonder dit programma zou het voor de elf deelnemers erg lastig zijn, misschien wel onmogelijk, om te studeren. 

Op de foto zien we Marisol Huamanhuillca Ríos. Zij komt net als Alfredo Bazán Huaman en Abel Ronaldiño Quispe Mamani uit Patacancha waar ze alle drie op de middelbare school hebben gezeten. 

Marisol, 19 jaar, studeert farmaceutische wetenschappen in Cusco en haar droom is het beheren van een eigen apotheek. Daar werkt ze hard voor. Ze is geïnteresseerd in alles wat met gezondheid te maken heeft. Op dit moment loopt ze stage en behaalt hier, net als voor haar studievakken, mooie resultaten. 

Alfredo, 20 jaar, doet de studie landbouwkunde in Urubamba. Tijdens de opleiding komen veel onderwerpen aan bod, van planten tot genetische manipulatie. Op dit moment ligt de focus van Alberto op veeteelt. Daarnaast heeft hij Engelse les.

Abel, 18 jaar, is student International Business Administration in Cusco. Als klein kind vond hij ondernemingen en onderhandelen al heel boeiend en wist hij dat hij deze kant op wilde. Hij behaalt goede studieresultaten en doet ervaring op in verschillende bedrijven. Zijn enthousiasme voor het bedrijfsleven neemt alleen maar toe. Zijn doel is een eigen bedrijf dat een positieve impact zal hebben op de samenleving doordat duurzaamheid en ethisch handelen daarin een belangrijke rol zullen spelen.

anbi

...en druk enter
...en druk enter